Het idee van een Lokale Goededoelengids ontstond op maandag 11 december 2017 bij het lezen van een artikel over de aanstaande Gouden Eeuw van Filantropie. Prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam voorspelde in het artikel dat tot 2060 circa € 100 miljard via nalatenschappen geschonken gaat worden aan goede doelen, voornamelijk nationale en internationale doelen. Jan de Rond vroeg zich af: hoe kunnen we hier lokale goede doelen aan toevoegen? Het concept was geboren, de Lokale Goededoelengids!

Inspiratiebron was het bezoek van zijn dochters in 2016 aan het Rotary Dream House in Calgary Canada waar een Rotaryclub elk jaar ongeveer 1 miljoen dollar voor lokale doelen verwerft door een groot huis te (laten) bouwen en verkopen. 'Waarom kunnen zij in Canada dit wel en wij in Nederland niet?', was de gedachte die bij De Rond bleef hangen.

In januari 2018 startte Rotaryclub 's-Hertogenbosch West onder leiding van De Rond met de voorbereidingen voor de eerste Lokale Goededoelengids die op 1 juli 2019 in 's-Hertogenbosch gepresenteerd is. Al snel toonden andere Rotary- en serviceclubs belangstelling voor het concept.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op