Het idee van een Lokale Goededoelengids ontstond op maandag 11 december 2017 bij het lezen van een artikel over de aanstaande Gouden Eeuw van Filantropie. Prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam voorspelde in het artikel dat tot 2060 circa € 100 miljard via nalatenschappen geschonken gaat worden aan goede doelen, voornamelijk nationale en internationale doelen. Jan de Rond vroeg zich af: hoe kunnen we hier lokale goede doelen aan toevoegen? Het concept was geboren, de Lokale Goededoelengids!

Inspiratiebron was het bezoek van zijn dochters in 2016 aan het Rotary Dream House in Calgary Canada waar een Rotaryclub elk jaar ongeveer 1 miljoen dollar voor lokale doelen verwerft door een groot huis te (laten) bouwen en verkopen. 'Waarom kunnen zij in Canada dit wel en wij in Nederland niet?', was de gedachte die bij De Rond bleef hangen.

In januari 2018 startte de eerste Rotaryclub, Rotaryclub 's-Hertogenbosch West, onder leiding van De Rond met de voorbereidingen voor een Lokale Goededoelengids die op 1 juli 2019 in 's-Hertogenbosch gepresenteerd is. Al snel toonden andere steden belangstelling voor het concept.

In december 2019 startte Rotaryclub Alkmaar de Waag met haar voorbereidingen waarna, ondanks de coronacrisis, in januari 2021 de tweede Lokale Goededoelengids is gepresenteerd.

Ondertussen is in Maastricht, Kampen en Rotterdam besloten het voorbeeld van 's-Hertogenbosch en Alkmaar te volgen.

Een Lokale Goededoelengids maakt lokaal geven gemakkelijk!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op