Het idee van een Lokale Goededoelengids ontstond op maandag 11 december 2017 bij het lezen van een artikel over de aanstaande Gouden Eeuw van Filantropie. Prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam voorspelde in het artikel dat tot 2060 circa € 100 miljard geschonken gaat worden aan goede doelen, voornamelijk nationale en internationale doelen. Jan de Rond vroeg zich af: “Hoe kan ik hier lokale goede doelen aan toevoegen?” Het concept was geboren, de Lokale Goededoelengids!

Inspiratiebron tot deze gedachtesprong was het bezoek van zijn dochters in 2016 aan het Rotary Dream House in Calgary Canada waar een Rotaryclub elk jaar ongeveer 1 miljoen dollar voor lokale doelen verwerft door een groot huis te (laten) bouwen en verkopen. 'Waarom kunnen zij in Canada dit wel en wij in Nederland niet?', was de gedachte die bij Jan de Rond bleef hangen.

In januari 2018 is Rotaryclub 's-Hertogenbosch West onder leiding van Jan de Rond gestart met haar project 'Bossche Gouden Eeuw van Filantropie' en de voorbereidingen voor de eerste lokale goededoelengids 's-Hertogenbosch. Al snel toonden andere Rotaryclubs - Vught, Heusden en Alkmaar - belangstelling voor het concept.

Het is de ambitie om via het Rotary netwerk in Nederland (500 clubs en 19.000 leden) in 2025 in zoveel mogelijk gemeenten en regio’s een lokale goededoelengids uit te geven.

Uw donatie of schenking heeft lokaal de meeste impact!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Bel 06 139 58 735 stuur een e-mail
Volg ons op