Hoe kunnen we hetgeen Rotterdammers verdiend hebben in Rotterdam houden en ten goede laten komen aan de Rotterdamse samenleving? Dit was de kernvraag die Harry-Jan Bus, directeur Theater Walhalla, aan de orde stelde tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Rotterdamse Fondsen in het Batavierenhuis.

Op uitnodiging van Janine Nauta, voorzitter, waren Harry-Jan Bus en Jan de Rond, BEO Lokale Goededoelengids NL, te gast bij de Vereniging Rotterdamse Fondsen om tekst en uitleg te geven over de potentie van een Lokale Goededoelengids voor Rotterdam.

Harry-Jan Bus: “Door een Lokale Goededoelengids Rotterdam te ontwikkelen kunnen we lokale organisaties in de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk over het Rotterdamse voetlicht brengen bij onze inwoners, bedrijven, fondsen en instellingen. Hiermee brengen we extra élan en energie in de lokale gemeenschappen én geven lokale goededoelenorganisaties die dat kunnen gebruiken een steuntje in de rug.”

Harry-Jan Bus overhandigt de Bossche gids aan Janine Nauta.

Jan de Rond: “Tussen 2020 en 2060 wordt er zo’n 80-90 miljard euro vererfd aan goede doelen. In dezelfde periode wordt nog eens zo’n 90 tot 100 miljard euro aan goede doelen gedoneerd. Voor Rotterdam betekent dit dat circa 65 miljoen euro per jaar geschonken wordt aan grote goede doelen zoals Greenpeace, Hartstichting, KWF, Natuurmonumenten et cetera. Dit geld gaat voor het grootste deel Rotterdam uit. Door een Lokale Goededoelengids voor Rotterdam te maken geef je lokale goede doelen een eigen podium én de mogelijkheid om mee te spelen in dit krachtenveld.”

Vanuit de ledenvergadering werden verschillende vragen gesteld en suggesties gedaan. Ter afsluiting vroeg Harry-Jan Bus de aanwezigen om het concept Lokale Goededoelengids met de achterbannen te bespreken. Hij sprak de hoop uit om samen met mensen uit de Rotterdamse fondsenwereld binnen afzienbare tijd te kunnen komen tot een Rotterdamse Lokale Goededoelengids.

Lokale Goededoelengids maakt lokaal geven gemakkelijk!

Lokale Goededoelendag Rotterdam 2022

De toekomst is lokaal, koester en onderzoek het lokale gemeenschapsleven

 

Foto's: Jan de Rond

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op