Door de vergrijzing loopt het totaal aan erfenissen de komende jaren op tot miljarden euro’s. Opvallende trends: kinderen moeten de erfenis delen met goede doelen en nalaten aan vrienden in plaats van familie.

Meer Nederlanders maken werk van hun nalatenschap. Ze wijken af van de standaardregels en leggen hun wensen vast in een testament. Het aantal testamenten neemt al jaren toe, met een uitschieter begin 2020 door corona. In het eerste kwartaal van 2020 werden ruim 5 procent meer testamenten ingeschreven in het Centraal Testamentenregister dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De coronacrisis zet mensen aan het denken, zoveel is duidelijk.

De komende jaren vererft er meer vermogen dan ooit, verwacht het CBS. Dan komt het geld vrij dat de babyboomers, de 66- tot 75-jarigen, hebben opgebouwd. Een immense verschuiving van vermogen, want deze generatie is omvangrijk door de geboortegolf van na de Tweede Wereldoorlog. Bovendien heeft ze meer vermogen dan de generaties ervoor. Het CBS verwacht dat er zeker 900 miljard euro vererft. Een schatting, concrete cijfers zijn er niet.

Bron: ABN AMRO

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Subsites
Volg ons op