Op 1 december publiceerde Goede Doelen Alkmaar haar elfde nieuwsbrief.

December Geefmaand!
Tijdens de eindejaarsperiode vestigen wij graag nog eens de aandacht op de 71 lokale maatschappelijke organisaties in Alkmaar die gezamenlijk de Goededoelengids vormen. Deze organisaties cq. lokale goede doelen kunnen een financiële steun in de rug goed gebruiken. Wij faciliteren, ondersteunen en helpen deze organisaties te verbinden met  particulieren en bedrijven die aan hen willen doneren of schenken.

Succesvolle Goede Doelen Dag Alkmaar
Zaterdag 2 oktober was het een drukte van belang in Wijkcentrum Mare Nostrum. Tijdens de 1e Goededoelendag ontmoetten maatschappelijke organisaties en netwerkpartners van de Goededoelengids Alkmaar elkaar. Burgemeester Anja Schouten sprak met enthousiasme over deze gids en complimenteerde Rotary Alkmaar de Waag met het initiatief. Anja Schouten: ‘Het concept Lokale Goede Doelengids is een geweldige vondst”.

Professor René Bekkers (filantropische studies VU Amsterdam) sprak over de Gouden Eeuw van de filantropie. De komende decennia zal in toenemende mate door particulieren en bedrijven worden geschonken aan lokale maatschappelijke organisaties. ‘Samenwerken is belangrijk, de overheid kan het niet alleen’.

Belangstelling Lokale Goededoelengids neemt toe
De belangstelling voor het opzetten van een lokaal Goede Doelen netwerk en de inzet van een gids neemt toe! Na de realisatie van een Goededoelengids in ’s-Hertogenbosch en Alkmaar, nam Rotary Maastricht Oost het initiatief en de gids is in voorbereiding. Ook Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk liet weten interesse te hebben. Zij nodigen Goede Doelen Alkmaar c.q. Rotary Alkmaar de Waag uit om meer te vertellen over de aanpak. Binnenkort gaat dit gebeuren. Een mooie eerste stap, naar wij hopen, op weg naar de Goededoelengids Dijk en Waard!

Interviews en artikelen in aantocht!
Goede Doelen Alkmaar nam het initiatief om organisaties die zijn opgenomen in de Goededoelengids Alkmaar meer publiciteit te bieden. Gewerkt wordt aan een reeks interviews en artikelen. Het idee is dat de auteur de pen steeds doorgeeft aan een nieuwe auteur. Theo Klaver coördineert de artikelenreeks en deelt zijn enthousiasme: ‘Inmiddels hebben tien organisaties zich aangemeld voor een interview.' Maartje Fleur (schrijfster en journaliste voor o.a. Margriet, Flair, Via en Jan) bijt het spits af door een interview met Mark Koning van Huys Auerhaen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op