Hoe klein/groot is de particuliere en zakelijke geefmarkt én wat kun je als lokale organisatie doen om je kansen op deze markt te vergroten en donaties (tijd en geld) aan te trekken?

Dit zijn de onderwerpen van het symposium dat op dinsdag 21 juni gehouden wordt in Theater Walhalla op Katendrecht Rotterdam. De organisaties is in handen van Stichting Theater op Katendrecht in samenwerking met Lokale Goededoelngids NL. Rotterdam is na Alkmaar en 's-Hertogenbosch de derde stad met een eigen Lokale Goededoelendag.

Het symposium is bedoeld voor organisaties in de sectoren kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk op Katendrecht en omgeving (Rotterdam Zuid). Naast vertegenwoordigers van lokale organisaties zullen ook Rotterdamse overheidsfunctionarissen en politici deelnemen.

Sprekers zijn Jan de Rond, sociaal makelaar en bedenker van de Lokale Goededoelengids, en prof. dr. Lucas Meijs, hoogleraar strategisch filantropie en vrijwilligerswerk aan Erasmus Universiteit. Presentator is Harry-Jan Bus, cabaretier en directeur Theater Walhalla.

Jan de Rond en Lucas Meijs werken al meer dan 20 jaar samen, Jan vanuit de Brabantse alledaagse praktijk van vrijwilligerswerk, fondsen- en sponsorwerving en Lucas vanuit het Rotterdamse wetenschappelijke perspectief. Rode draad in hun samenwerking is kritisch, tegendraads, innovatief en opbouwend. Woorden én daden.

De Lokale Goededoelendag Rotterdam sluit aan bij de bijzondere wijze waarop het authentieke karakter van het Deliplein op Katendrecht is behouden. De overeenkomst: lokale machten en krachten spannen zich in voor de noden, verlangens en behoeften van de lokale gemeenschap.

Rotterdam is de derde stad in Nederland waar een Lokale Goededoelendag wordt gehouden. Eerder vonden dergelijke dagen al plaats in Alkmaar en ’s-Hertogenbosch. Ook daar vond uitwisseling van praktijkervaring en wetenschappelijke inzichten plaats, toen vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, prof. dr. Theo Schuyt en prof. dr. René Bekkers.

Foto: Deliplein, het sociaal en culturele hart van Katendrecht.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op