De omvang van donaties aan lokale goede doelen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch is in drie jaar tijd verdubbeld. Dit is opmerkelijk omdat dit tegen de landelijke trend ingaat. Organisaties melden zelfs records aan donaties.

Na onderzoek van Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch van 122 jaarverslagen van goede doelen opgenomen in de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch blijkt dat het bedrag van ontvangen donaties van particulieren is verdubbeld. In 2019 werd er door huishoudens ruim een half miljoen euro gedoneerd aan lokale goede doelen opgenomen in de gids, in 2022 is dat ruim één miljoen euro. 

Meerdere organisaties uit 's-Hertogenbosch melden een groei in donaties. Sommige lokale goede doelen zoals Theaterfestival Boulevard, Dierentehuis, Quiet Den Bosch en de Voedselbank spreken zelfs van een record.

Jan de Rond, BEO Lokale Goededoelengids: “De groeiende belangstelling voor lokale goede doelen zet zich voort. Uit het onderzoek van de Bossche gepubliceerde jaarverslagen komt de forse toename van lokale donaties naar voren. Dit is opvallend omdat in onderzoek van de VU-Amsterdam (Geven in Nederland) juist een afname van donaties van huishoudens geconstateerd wordt. In juni worden de landelijke cijfers over 2022 bekend en valt meer zeggen over de ontwikkeling van het lokale en landelijke geefgedrag van particuliere huishoudens.”

Lees meer >>

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op