Het onderzoek naar de veerkracht van lokale organisaties in 's-Hertogenbosch heeft landelijke aandacht getrokken. In twee weken tijd zijn drie artikelen verschenen in toonaangevende landelijke vakbladen voor de collectieve sector.

Donderdag 17 februari publiceerde het Platform Sociale Vraagstukken het eerste artikel 'Corona-onderzoek, lokaal gemeenschapsleven is veerkrachtig' geschreven door Jan de Rond, Lucas Meijs en Ivo Geers.

Dinsdag 22 februari besteedde het Vakblad Fondsenwerving aandacht aan het onderzoek door het artikel 'Onderzoekers gemeenschapsleven 's-Hertogenbosch publiceren handleiding voor breder inzicht' geschreven door Marijn Thijs.

Vandaag is een interview van Jeroen Wapenaar met Jan de Rond verschenen in het tijdschrift Zorg + Welzijn met als titel 'Het gemeenschapsleven is heel veerkrachtig, benut die potentie beter'.

Het onderzoek naar de veerkracht van lokale organisaties in 's-Hertogenbosch is uitgevoerd door Lucas Meijs, Ivo Geers (beide Erasmus Universiteit Rotterdam) en Jan de Rond (Lokale Goededoelengids NL) in samenwerking met Bossche partners verenigd in het Meldpunt Lokale Organisaties 's-Hertogenbosch.

Onderzoek en handleiding zijn hier te downloaden als pdf-bestand:
Onderzoek veerkracht lokale organisaties 's-Hertogenbosch
Methodologie onderzoek veerkracht lokale organisaties

Overzicht eerdere publicaties over innovatie, veerkracht en sociale geschiedenis.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op