Een Oostenrijkse vrouw, de 31-jarige Marlene Engelhorn, gaat 25 miljoen euro, die ze geërfd heeft van haar oma, weggeven. Ze vindt dat ze er geen recht op heeft. Ze heeft een speciale commissie in het leven geroepen die zal bepalen naar welke Oostenrijkse goede doelen haar geld zal gaan. (Bron: nu.nl)

René Bekkers, hoogleraar filantropie, op NPO radio 1: “Het is absoluut opmerkelijk. Dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Een rijk iemand die zelf mensen in het land de mogelijkheid geeft geld weg te geven namens haarzelf. Met deze actie, 10.000 mensen een brief sturen met een oproep in een commissie plaats te nemen, heeft ze een directe democratie in het leven geroepen. Ze maakt onderdeel uit van een groeiende beweging van rijke mensen die vinden dat ze te weinig belasting betalen.”

Frank Aalderinks, ABN Amro MeesPierson, ziet een tendens in het geefgedrag van vermogende mensen die jaarlijks meer dan 200.000 euro weggeven. De thema’s die in toenemende belangstelling staan zijn gezondheid, natuur & milieu en sociale ongelijkheid. Het steunen van lokale goede doelen geniet daarbij een overwegende voorkeur.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op