Zondag 20 maart was de tweede Lokale Goededoelendag in Podium Victorie Alkmaar met in de ochtend een netwerkbijeenkomst en ’s-middags de eerste editie van Goede Doelen Pop Alkmaar.

Om 11:00 uur kwamen zo’n 75 mensen bij elkaar in Podium Victorie. Monique Hupkens, dagvoorzitter, heette iedereen van harte welkom waarna Cees Huisman, voorzitter Goede Doelen Alkmaar, en Anja Schouten, burgermoeder van Alkmaar, elkaar bevroegen over hun ervaringen met goededoelenacties. Zij benadrukten dat naast de eigen activiteiten lokale goede doelen ook zorgen voor onderling contact en sociale cohesie in de Alkmaarse samenleving.

Bente Biesheuvel leidde een gesprek met vijf vertegenwoordigers van een rijke variatie aan goede doelen die in de Lokale Goededoelengids staan. Ter plekke ontstonden ideeën en suggesties voor onderlinge samenwerking.

Hoogleraar Theo Schuyt verzorgde een inleiding over de (on)zichtbaarheid van, zoals hij het noemt, maatschappelijk initiatief. “De woorden maatschappelijk initiatief komen zelfs niet voor in de regeringsverklaring en het coalitie akkoord, terwijl langzamerhand iedereen in de gaten heeft dat de overheid het niet meer alleen kan.” Vervolgens leidde hij een groepsgesprek met mensen uit de kring van goede doelen, bedrijfsleven en intermediairs over het belang van onderlinge samenwerking om de toekomstige noden en aanstaande bezuinigingen het hoofd te bieden.

Vanuit het publiek werd flink mee gediscussieerd en het geanimeerde gesprek moest vanwege tijdnood worden afgebroken voor de lunch en het middagprogramma: Goede Doelen Pop Alkmaar.

’s-Middags traden mAaS en Beejay & The Memphis Project op. Zij speelden de pannen van het dak voor de lokale goede doelen! Netwerkpartners en popliefhebbers genoten van een swingend feest. Presentator DJ Dick van der Kolk maakte de uitslag bekend van de Popquiz-loterij die was uitgezet door Goede Doelen Alkmaar. De winnaars kunnen zich verheugen op een Alkmaarse prijs beschikbaar gesteld door meer dan twintig Alkmaarse organisaties en bedrijven.

De opbrengst van Goede Doelen Pop Alkmaar (recette en deel baromzet) kwamen geheel ten goede aan de Lokale Goededoelengids Alkmaar en de opgenomen organisaties.

Foto's: Henk Hommes

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op