December is traditioneel een bezinnings- en geefmaand, aanleiding voor Goede Doelen 's-Hertogenbosch en Goede Doelen Alkmaar voor de publiekscampagne 'December = Geefmaand'.

December = Geefmaand
Volgens onderzoek wordt bijna 1/3 deel van de jaarlijkse donaties (31%) in december en 12% in de laatste drie dagen van het jaar gedaan. Veel non-profit organisaties (54%) starten daarom in oktober met de voorbereidingen van hun eindejaars donatie wervingsactiviteiten. Vrijwilligers zijn twee keer meer bereid te doneren dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

In de maanden november en december worden verschillende promotionele activiteiten ondernomen. Het motto van de campagne is 'STEUN LOKAAL!'

Vrijdag 18 november is het de Dag van de Ondernemer, dé gelegenheid om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan het lokale gemeenschapsleven.

Dinsdag 29 november is GivingTuesday, een wereldwijde campagnedag voor donaties, schenkingen en nalatenschappen waar in Nederland voor de vierde keer aan mee wordt gedaan.

Woensdag 7 december vieren we in Nederland onze Vrijwilligersdag. Landelijk en lokaal wordt aandacht gevraagd voor de maatschappelijke waarde van vrijwillige inzet en worden overal in het land vrijwilligers in het zonnetje gezet. Wat doe jij voor jouw vrijwilligers?

Campagne in 's-Hertogenbosch
In oktober zal de veertiende digitale nieuwsbrief verschijnen.

In november en december plaatst de Bossche Omroep regelmatig advertenties en artikelen over de Lokale Goededoelengids in haar krant.

DTV Den Bosch zendt in november en december een videoclip in haar reclameblok uit.

Eind november komen, net als in 2021, 60 posters van de Lokale Goededoelengids aan lantaarnpalen in de gemeente ’s-Hertogenbosch te hangen.

Huis73 is gevraagd de maand december in het teken van geefgedrag te zetten door in haar drie vestigingen thematafels in te richten met materiaal van lokale goede doelen, de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch en lezenswaardige boeken over doneren, schenken en nalaten.

Campagne in Alkmaar
Binnenkort zal een nieuwe nieuwsbrief van Goede Doelen Alkmaar verschijnen.

Goede Doelen Alkmaar zal in november en december aandacht gaan besteden aan 'December = geefmaand'. Promotionele activiteiten zijn in voorbereiding.

Van 5 - 25 december zullen op 25 lantaarnpalen in Alkmaar zogenaamde A-0 posters komen te hangen. In verschillende netwerken zal aandacht gevraagd en besteed worden aan lokale goede doelen.

Andere steden
Drie andere steden zijn dit jaar gestart met de voorbereidingen voor een Lokale Goededoelengids, te weten in Maastricht, Rotterdam en Kampen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op