Alkmaarse burgemeester Anja Schouten: “Het concept Lokale Goededoelengids is een geweldige vondst”. Ze sprak met enthousiasme over de Lokale Goededoelengids Alkmaar en complimenteerde de aanwezige 'aartsvader' van het concept Jan de Rond en Rotaryclub Alkmaar de Waag met het Alkmaarse initiatief.

Zaterdag 2 oktober was het een drukte van belang in Wijkcentrum Mare Nostrum. Tijdens de eerste Alkmaarse Goededoelendag ontmoetten maatschappelijke organisaties en netwerkpartners van de Lokale Goededoelengids Alkmaar elkaar. Burgemeester Anja Schouten: “Voor mij is het een eer om op deze ochtend aanwezig te mogen zijn. Toen ik vanochtend naging wat ik vandaag te doen had en mij verdiepte in deze ochtend kreeg ik direct een warm gevoel van binnen. Goede Doelen Alkmaar en de in de gids opgenomen organisaties doen geweldig werk voor de Alkmaarse gemeenschap.”

Hoogleraar René Bekkers, VU Amsterdam, sprak over de Gouden Eeuw van de Filantropie. De komende decennia zal in toenemende mate door particulieren en bedrijven worden geschonken aan lokale maatschappelijke organisaties. René Bekkers: "Samenwerken is belangrijk, de overheid kan het niet alleen". Voorzitter Goede Doelen Alkmaar Cees Huisman ging in op de Alkmaarse plannen, zoals de actie ‘December = Geefmaand’ en het Goede Doelen Event op 20 maart 2022.

Na de inleidingen kregen vertegenwoordigers van Junior IOT, Present Alkmaar, Bos der Omarming, Orgelfestival Holland, Exodus Alkmaar en Klas op Wielen de gelegenheid een pitch te presenteren. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Met een verwijzing naar het herfstige weer kregen alle deelnemers aan de eerste Goededoelendag Alkmaar een fraaie paraplu met het Goede Doelen Alkmaar logo mee naar huis. De dagvoorzitter merkte daarbij op dat het de komende maanden schenkingen mag gaan regenen.

UPDATE

Noordhollands Dagblad - Eerste Goededoelendag in Alkmaar

Goede Doelen Alkmaar - Uitgebreid verslag Goededoelendag Alkmaar 

Alkmaars Nieuwsblad - Laat het de komende maanden maar schenkingen regenen 

Flessenpost Alkmaar - Succesvolle Goededoelendag Alkmaar 

072 Nieuws - Succesvolle Goededoelendag Alkmaar in Mare Nostrum 

Videoclip

Foto's onder:
Foto 1: Burgemeester Anja Schouten complimenteert initiatiefnemers.
Foto 2: Hoogleraar René Bekkers benadrukt zichtbaarheid van organisaties om mee te delen.
Foto 3: De zaal van Mare Nostrum is goed gevuld.
Foto 4: Het ontvangst- en presentatieteam.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op