Van wie het geld komt, weten ze niet. Het was immers een anonieme schenking. Maar wat ze ermee willen wel. Komende jaren is er jaarlijks 5000 euro beschikbaar voor een idee uit de stad dat bijdraagt aan de onderlinge verbondenheid.

En dan ligt er nu dus bij Mooi zo Goed zo in Tilburg een ‘mooi geldbedrag’ - hoeveel wordt niet bekendgemaakt - uit een anonieme erfenis. Frank van Kempen, vrijwilliger bij Mooi zo Goed zo: ,,Nee, we weten niet van wie. Echt geen idee, misschien is het van een voorzitter van een club die we ooit hebben ondersteund.”

Uit deze ‘pot’ wordt komende jaren jaarlijks 5000 euro beschikbaar gesteld voor een project dat bijdraagt aan de sociale verbinding in de stad. Regels: het mag geen eenmalig initiatief zijn en het moet voor een groep mensen zijn bedoeld.

Waar moet je dan aan denken? Van Kempen: ,,Bijvoorbeeld een voetbalclub die trainingsmiddagen voor minder bedeelde kinderen uit de wijk organiseert en shirtjes en voetbalschoenen nodig heeft. Maar je kunt ook denken aan een initiatief voor vrouwen met een taalachterstand die samen koken en daardoor meteen Nederlands leren.”

Wees loyaal en sociaal, steun lokaal!

Bron: Brabants Dagblad

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op