Vijfenzeventig procent van de goededoelenprojecten is ineffectief. Dit is de stelling van prof. dr. Paul Smeets, de jongste hoogleraar filantropie aan de Universiteit van Maastricht.

Paul Smeets: "De kans is groot dat een groot dat het geld dat je recent gedoneerd hebt aan een goed doel niet zo effectief besteed wordt als mogelijk is ... Hoe kun je de 25% van de projecten vinden die wel werkt en vaak juist een zeer grote impact heeft? Ik ga onderzoeken hoe we de impact kunnen vergroten en neem je mee in de laatste wetenschappelijke inzichten rond het stellen van impactdoelen en impactmetingen."

Paul Smeets bestudeert t/m 2025 met zijn team en studenten van de Universiteit Maastricht het gedrag, de effectiviteit en maatschappelijke meerwaarde van het Elisabeth Strouven Fonds en andere vermogensfondsen in Nederland.

Het Elisabeth Strouven Fonds uit Maastricht maakt zich regionaal en lokaal sterk voor de sociaal maatschappelijke en culturele sector én voor natuurbehoud, -beheer en -ontwikkeling.

Presentatie Paul Smeets

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

In de media Contact Subsites
Volg ons op