Met het invoeren en uitvoeren van wetten en regels vervult de overheid een belangrijke rol bij het geefklimaat in Nederland. Reden genoeg om rekening te houden met dit onderwerp in het stemhokje in maart 2021. Wat staat hierover in het verkiezingsprogramma van de politieke partijen?

De meeste politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma voor de verkiezingen in maart 2021 inmiddels bekendgemaakt. Het valt op dat lang niet alle partijen een standpunt hebben opgenomen over de bevordering van particulier initiatief. De partijen die dit wel doen beperken zich hierbij over het algemeen tot vrijwilligerswerk en nemen geen standpunt in over het beleid voor ANBI’s of de giftenaftrek.

Andrew Mackay van F. van Lanschot Bankiers heeft een overzicht gemaakt. Hij heeft op een rij gezet wat de partijen over het geven van geld en tijd (in de vorm van vrijwilligerswerk) aan goede doelen hebben opgenomen in hun (concept)verkiezingsprogramma in zijn artikel 'Verkiezingen 2021: wat zijn de gevolgen voor goede doelen?' 

Bron: F. van Lanschot Bankiers

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op