De inkomsten uit nalatenschappen zullen in 2020 groeien. Dat blijkt uit de prognose die onderzoeksbureau Legacy Foresight maakte voor de deelnemers aan de Legacy Monitor 2020*. Die prognose laat een lichte toename zien, anders dan bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, dat een weliswaar tijdelijke, maar meer dan forse daling verwacht.​

Twee scenario's
Er zijn twee scenario’s uitgewerkt door de econometristen van Legacy Foresight. In het eerste gaan zij ervan uit dat de huidige Corona-maatregelen in Nederland effectief zijn en de economie zich gestaag herstelt. De demografische impact is bekend. Ook is te zien we dat het tempo van afwikkeling van nalatenschappen in Nederland nauwelijks wordt vertraagd door de maatschappelijke beperkingen. In het tweede, negatievere scenario wordt rekening gehouden met een secundaire piek in 2020, zowel in Nederland als wereldwijd. Dit resulteert in een grotere achteruitgang van de economie met name door een sterkere terugval van de internationale handel.

De prognose is dat de groei in het eerste scenario voor 2020 3,8% bedraagt, in het negatievere scenario zou die toch nog 0,9% bedragen. In beide gevallen dus een groei ten opzichte van de vorige jaren. Op lange termijn is de groeiverwachting positief maar iets lager dan  voor de COVID-19 pandemie voorzien.

Bron: De Dikke Blauwe

*Legacy Monitor Nederland kent nu 23 deelnemende goede doelen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op