In navolging van ’s-Hertogenbosch wordt Alkmaar de tweede stad in Nederland waar een lokale goededoelengids wordt gerealiseerd. In deze gids kunnen Alkmaarse organisaties en initiatieven zich profileren.

In aanwezigheid van ruim 50 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, wetenschap, bedrijven, overheid en fondsen vond donderdag 3 september de lancering van de Lokale Goededoelengids Alkmaar plaats.

Cees Huisman, voorzitter van de Stichting Goede Doelen Alkmaar, lichtte het ontstaan van de lokale goededoelengids toe en benadrukte dat de stichting maatschappelijke winst en meer lokale betrokkenheid in Alkmaar nastreeft. Het initiatief voor de Alkmaarse gids is afkomstig van Rotaryclub Alkmaar-de Waag.

Volgens professor Theo Schuyt past de lokale goededoelengids meer dan ooit in deze tijd: “Armoedebestrijding, natuurbehoud en andere maatschappelijke zorg past al sinds lange tijd bij het particulier initiatief. In de moeilijke jaren die komen zal de overheid dat niet kunnen betalen en ook de markt kan het niet oplossen.”

Notaris Annemarie Lopez Brea krijgt bij het regelen van nalatenschap vaak de vraag ”Wat kan ik betekenen voor Alkmaar?” Voor hen is straks de Lokale Goededoelengids Alkmaar een uitkomst.

Avond voorzitter Monique Hupkens sloot de bijeenkomst af met het motto van de Alkmaarse campagne: applaus voor organisaties die het verdienen.

Naar verwachting zal de de lokale goededoelengids verschijnen in het eerste kwartaal 2021. Begin augustus in de website van de Lokale Goededoelengids Alkmaar online gegaan.

Voor meer informatie stuur een mail naar info-alkmaar at lokalegoededoelengids.nl of klik hier voor het aanmelden van uw organisatie

In de lokale en regionale media is ruim aandacht besteed aan de lancering van de gids:
Alkmaar Centraal: video
Alkmaar Centraal: artikel
Alkmaar Marketing: artikel
Alkmaar Nieuws: artikel
NH Nieuws: artikel
Noordhollands Dagblad: artikel
Rodi Alkmaar: artikel

Twitter Goede Doelen Alkmaar

Foto's: Henk Hommes

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief Contact Doneren?
Volg ons op